Rigójancsi, Dobos-torta, Rákóczi-túrós
A legfinomabb hazai édességek receptjei képekkel
Mindenki kedvencei.

Dia

	Dobostorta	Dobos C. József életének fő műve. A mai napig rengeteg kisebb-nagyobb rendezvény főszereplője a csokis vajkrémmel - lehetőleg minél gazdagabban - hat rétegben megpakolt és egy karamellizált réteggel lezárt mennyei desszert.

Dobostorta

Dobos C. József életének fő műve. A mai napig rengeteg kisebb-nagyobb rendezvény főszereplője a csokis vajkrémmel - lehetőleg minél gazdagabban - hat rétegben megpakolt és egy karamellizált réteggel lezárt mennyei desszert.

Dia

	Rákóczi-túrós	A sütemény, ami nélkül jobb, ha ki sem nyit egy cukrászda, legalábbis idehaza. Készítőjének gyakorlatilag semmi köze az erdélyi fejedelemhez, szerencsére a gasztronómiához, azon belül a cukrászathoz viszont annál több, és ezt kihasználva összerakta az egyik legfinomabb süteményt, amit valaha kitaláltak, a habos, omlós Rákóczi-túróst, ami házi baracklekvárral az igazi.

Rákóczi-túrós

A sütemény, ami nélkül jobb, ha ki sem nyit egy cukrászda, legalábbis idehaza. Készítőjének gyakorlatilag semmi köze az erdélyi fejedelemhez, szerencsére a gasztronómiához, azon belül a cukrászathoz viszont annál több, és ezt kihasználva összerakta az egyik legfinomabb süteményt, amit valaha kitaláltak, a habos, omlós Rákóczi-túróst, ami házi baracklekvárral az igazi.

Dia

	Szilvás gombóc	Kevés édességnek van akkora kultusza, mint az ország gombócának, hiszen szerepelt már filmben, remek dalban és a dallal színdarabban is. Népszerűsége nem véletlen, magyar ember nemigen találkozhat olyan szituációval, amikor ne esne jól a mennyei szilvás gombóc.

Szilvás gombóc

Kevés édességnek van akkora kultusza, mint az ország gombócának, hiszen szerepelt már filmben, remek dalban és a dallal színdarabban is. Népszerűsége nem véletlen, magyar ember nemigen találkozhat olyan szituációval, amikor ne esne jól a mennyei szilvás gombóc.

Dia

	Aranygaluska	Az első találkozás a menzán valószínűleg a magyar lakosság 95%-ának egyből élethosszig tartó szerelmet jelentett a diós vagy kakaós - ízlés szerint - kelt tésztával, és persze a hozzá elengedhetetlen - és mindig kevés - vaníliasodóval.

Aranygaluska

Az első találkozás a menzán valószínűleg a magyar lakosság 95%-ának egyből élethosszig tartó szerelmet jelentett a diós vagy kakaós - ízlés szerint - kelt tésztával, és persze a hozzá elengedhetetlen - és mindig kevés - vaníliasodóval.

Dia

	Túrós rétes	Az édesség, amit csak a magyar háziasszonyok tudnak igazán jól készíteni, próbálkozhat bárki, úgysem éri őket utol. Az ínycsiklandó túrós töltelék és a ropogós, frissen sült tészta elegye verhetetlen, a mazsola-nem mazsola vita pedig örök.

Túrós rétes

Az édesség, amit csak a magyar háziasszonyok tudnak igazán jól készíteni, próbálkozhat bárki, úgysem éri őket utol. Az ínycsiklandó túrós töltelék és a ropogós, frissen sült tészta elegye verhetetlen, a mazsola-nem mazsola vita pedig örök.

Dia

	Rigójancsi	A legendás cigányprímás és szerelme emlékét őrző süteményt először az a cukrász készítette, akitől a zenész kedvesének kért valami különleges finomságot, ez lett a csokis, háromszínű kocka, ami aztán közel akkora karriert járt be, mint névadója.

Rigójancsi

A legendás cigányprímás és szerelme emlékét őrző süteményt először az a cukrász készítette, akitől a zenész kedvesének kért valami különleges finomságot, ez lett a csokis, háromszínű kocka, ami aztán közel akkora karriert járt be, mint névadója.

Dia

	Somlói galuska	Az 1958-as brüsszeli világkiállítás sztárja talán a legismertebb magyar édesség. A sima, diós, valamint kakaós piskótákból készült desszert nem a legkönnyebb darab, amit a konyhádban elkészíthetsz, de az íze mindenért kárpótol, a sütésbe pedig bevonhatod az egész családot, jut bőven részfeladat mindenkinek.

Somlói galuska

Az 1958-as brüsszeli világkiállítás sztárja talán a legismertebb magyar édesség. A sima, diós, valamint kakaós piskótákból készült desszert nem a legkönnyebb darab, amit a konyhádban elkészíthetsz, de az íze mindenért kárpótol, a sütésbe pedig bevonhatod az egész családot, jut bőven részfeladat mindenkinek.

Blog.hu ajánló
Fotó: