A Gundel-palacsinta receptje
A népszerű desszert remek zárása lehet egy könnyebb ebédnek, és akár második fogásnak is elkészítheted, elég tápláló hozzá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palacsinta egyszerű lekvárral is finom, de, ha különlegességre vágysz, akkor készítsd el a Gundel-ház receptjét, ami mára hungarikummá nőtte ki magát.

A csokoládés-diós palacsinta elég nehéz étel, így ne add masszív főétel után, elég, ha egy leves előzi meg.

Gundel-palacsinta

Hozzávalók:

  • palacsinta
  • 10 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 dl rum
  • 1 dl tejszín

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • kiskanál vaj
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Süss ki kétszer annyi palacsintát, mint ahányan vagytok. A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel keverd össze. Töltsd meg vele a palacsintákat. A csokoládét vízfürdő felett olvaszd meg, olvaszd bele a vajat, majd add hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsd a háromszögbe hajtott palacsintára.

Ezt is szeretjük