A Gundel-palacsinta receptje
A népszerű desszert remek zárása lehet egy könnyebb ebédnek, és akár második fogásnak is elkészítheted, elég tápláló hozzá.

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

7 szépségtrend, ami nagyon erős lesz 2019-ben: készülj fel a változásra! »

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsinta egyszerű lekvárral is finom, de, ha különlegességre vágysz, akkor készítsd el a Gundel-ház receptjét, ami mára hungarikummá nőtte ki magát.

A csokoládés-diós palacsinta elég nehéz étel, így ne add masszív főétel után, elég, ha egy leves előzi meg.

Gundel-palacsinta

Hozzávalók:

  • palacsinta
  • 10 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 dl rum
  • 1 dl tejszín

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • kiskanál vaj
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Süss ki kétszer annyi palacsintát, mint ahányan vagytok. A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel keverd össze. Töltsd meg vele a palacsintákat. A csokoládét vízfürdő felett olvaszd meg, olvaszd bele a vajat, majd add hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsd a háromszögbe hajtott palacsintára.

Ezt is szeretjük