A 4 legjobb főzőtanfolyam a városban
Akár az alapoktól kezdenéd a tanulást, akár továbbképeznéd magad a gasztronómia terén, biztos, hogy akad olyan főzőiskola, ami kedvedre való.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Főzni nem árt megtanulni, de sajnos egyre kevesebb lehetőség van meglesni a nagyi technikáit. Édesanyádtól pedig könnyen azt a választ kaphatod egy receptet firtató kérdésre, hogy hát, csak úgy érzésre rakja össze a hozzávalókat.

Ha tehát nincs lehetőséged senkitől ellesni az alapvető fortélyokat, vagy bővítenéd a már meglévő alaptudásodat, látogass el egy főzőtanfolyamra, ahol a kelesztéstől a legbonyolultabb desszertekig mindent megtanulhatsz.

Az alapoktól

Ha még soha nem vettél fakanalat a kezedbe, vagy ritkán főzöl, viszont szeretnél magabiztosságot szerezni a tűzhely mellett, akkor a Cousin Cuisine alapkurzusát ajánljuk. A szakértőnk, Szulágyi-Oó Gábor nevéhez kapcsolható főzőtanfolyamon a hat alkalom során elsajátíthatod a levesektől a desszertekig bezárólag a főzés folyamatát.

Minden alapvető konyhai munkafolyamattal találkozhatsz, sőt, a hatodik alkalommal a nemzetközi konyhából is kaphatsz kóstolót. A tanfolyamok Pesten és Budán is elérhetőek, az órák délutáni időpontban kezdődnek. Az iskolában nemcsak főzni tanulhatsz, de egyalkalmas összejöveteleken megismerkedhetsz a teakultúrával, vagy a csokoládét tanulmányozhatod közelebbről.

A hatórás alapkurzus ára 60 ezer forint.
További információt az iskola honlapján találhatsz.

Modern magyar konyha

Ha kedvenced a csirkepaprikás és a gulyásleves, de ezek már a kisujjadban vannak, és szeretnél megismerkedni a magyar konyha rejtett remekeivel, látogass el az Essencia Főzőiskolába.

Az ötalkalmas tanfolyam alatt öt teljes menüt készítenek el a hallgatók, melyek között klasszikus, gazdag levesek, levesbetétek, töltött és göngyölt húsok, kelt és burgonyás tészták szerepelnek. Az áprilisban induló kurzushoz nem árt, ha van egy kis konyhai rutinod. Ha a magyar konyhán túl érdekel az ázsiai fúziós konyha vagy a rafinált francia, akkor egy-egy főzés alkalmával megismerkedhetsz ezekkel is, de beavatnak a kenyérkészítés rejtelmeibe is. Az iskolában nem használnak éttermi technológiákat, így biztos, hogy otthon is el tudod készíteni az ételeket.

A Magyar konyha kurzuson 45 ezer forint ellenében vehetsz részt, az egyalkalmas főzések általában 10 ezer forintba kerülnek.
További információ az iskola honlapján.

Kellemest a hasznossal

Ha nem csupán főzni szeretnél, de pihenni is, akkor látogass el Szentendrére, ami ugyan kívül esik Budapesten, de közel van a Rosinante Fogadó. A kétnapos élményfőzés igazán különleges. Tematikus, szezonális programokkal várnak. Első nap háromfogásos menü kerül sorra, másnap pedig reggeli után indul az eperszedés vagy éppen a csirkebontás, de szörpöket és lekvárokat is készíthettek a fogadóban, vagy megismerkedhetsz a bodza rejtelmeivel.

Mindezt a Szentendrei-szigeten, csodás környezetben. A fogadóban jacuzzi és szauna is vár, hogy valóban teljes legyen a kikapcsolódás. Ha csoportosan mentek, akkor csokoládé- vagy borkóstolón is részt vehettek.

A kétnapos főzőcske ára, melyben a szállás és az étkezések, valamint a programok is benne vannak, 19 700 forintba kerül, májustól pedig 21 ezer forintba fejenként. További információért látogass el a Fogadó honlapjára.

Nemzetközi helyzet

A Culinaris a finomságok és fűszerek boltja, a világ minden pontjáról találkozhatsz különlegességekkel. Ha érdekel a nemzetközi konyha, akkor az alapanyagok megvásárlásán túl meg is főzheted a világ konyháit, jobban mondva megfigyelheted az adott ízvilág avatott ismerőit is. Az Ízakadémiát minden alkalommal a témában jártas - külföldi vagy magyar - séfek vezetik, akiktől különböző fortélyokat lehet ellesni. Bár inkább főzőbemutatóról van szó, természetesen te is gyakorolhatsz, például tortillatekerést. A főzőcskén a Culinaris-ban kapható alapanyagokat használják, így nem leszel bajban később sem. Az est során betekintést nyerhetsz a thai, a mexikói vagy az olasz konyha titkaiba, de volt már bemutató vágási technikákról is.

A bemutatón alkalmanként 9 900 forintért lehet részt venni, általában egy-egy előételt, levest, desszertet, illetve két-három főételt készítenek. Érdemes hamar jelentkezni, mert gyorsan betelnek a helyek.

Ezt is szeretjük