A 4 legjobb főzőtanfolyam a városban

Akár az alapoktól kezdenéd a tanulást, akár továbbképeznéd magad a gasztronómia terén, biztos, hogy akad olyan főzőiskola, ami kedvedre való.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Főzni nem árt megtanulni, de sajnos egyre kevesebb lehetőség van meglesni a nagyi technikáit. Édesanyádtól pedig könnyen azt a választ kaphatod egy receptet firtató kérdésre, hogy hát, csak úgy érzésre rakja össze a hozzávalókat.

Ha tehát nincs lehetőséged senkitől ellesni az alapvető fortélyokat, vagy bővítenéd a már meglévő alaptudásodat, látogass el egy főzőtanfolyamra, ahol a kelesztéstől a legbonyolultabb desszertekig mindent megtanulhatsz.

Az alapoktól

Ha még soha nem vettél fakanalat a kezedbe, vagy ritkán főzöl, viszont szeretnél magabiztosságot szerezni a tűzhely mellett, akkor a Cousin Cuisine alapkurzusát ajánljuk. A szakértőnk, Szulágyi-Oó Gábor nevéhez kapcsolható főzőtanfolyamon a hat alkalom során elsajátíthatod a levesektől a desszertekig bezárólag a főzés folyamatát.

Minden alapvető konyhai munkafolyamattal találkozhatsz, sőt, a hatodik alkalommal a nemzetközi konyhából is kaphatsz kóstolót. A tanfolyamok Pesten és Budán is elérhetőek, az órák délutáni időpontban kezdődnek. Az iskolában nemcsak főzni tanulhatsz, de egyalkalmas összejöveteleken megismerkedhetsz a teakultúrával, vagy a csokoládét tanulmányozhatod közelebbről.

A hatórás alapkurzus ára 60 ezer forint.
További információt az iskola honlapján találhatsz.

Modern magyar konyha

Ha kedvenced a csirkepaprikás és a gulyásleves, de ezek már a kisujjadban vannak, és szeretnél megismerkedni a magyar konyha rejtett remekeivel, látogass el az Essencia Főzőiskolába.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az ötalkalmas tanfolyam alatt öt teljes menüt készítenek el a hallgatók, melyek között klasszikus, gazdag levesek, levesbetétek, töltött és göngyölt húsok, kelt és burgonyás tészták szerepelnek. Az áprilisban induló kurzushoz nem árt, ha van egy kis konyhai rutinod. Ha a magyar konyhán túl érdekel az ázsiai fúziós konyha vagy a rafinált francia, akkor egy-egy főzés alkalmával megismerkedhetsz ezekkel is, de beavatnak a kenyérkészítés rejtelmeibe is. Az iskolában nem használnak éttermi technológiákat, így biztos, hogy otthon is el tudod készíteni az ételeket.

A Magyar konyha kurzuson 45 ezer forint ellenében vehetsz részt, az egyalkalmas főzések általában 10 ezer forintba kerülnek.
További információ az iskola honlapján.

Kellemest a hasznossal

Ha nem csupán főzni szeretnél, de pihenni is, akkor látogass el Szentendrére, ami ugyan kívül esik Budapesten, de közel van a Rosinante Fogadó. A kétnapos élményfőzés igazán különleges. Tematikus, szezonális programokkal várnak. Első nap háromfogásos menü kerül sorra, másnap pedig reggeli után indul az eperszedés vagy éppen a csirkebontás, de szörpöket és lekvárokat is készíthettek a fogadóban, vagy megismerkedhetsz a bodza rejtelmeivel.

Mindezt a Szentendrei-szigeten, csodás környezetben. A fogadóban jacuzzi és szauna is vár, hogy valóban teljes legyen a kikapcsolódás. Ha csoportosan mentek, akkor csokoládé- vagy borkóstolón is részt vehettek.

A kétnapos főzőcske ára, melyben a szállás és az étkezések, valamint a programok is benne vannak, 19 700 forintba kerül, májustól pedig 21 ezer forintba fejenként. További információért látogass el a Fogadó honlapjára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Nemzetközi helyzet

A Culinaris a finomságok és fűszerek boltja, a világ minden pontjáról találkozhatsz különlegességekkel. Ha érdekel a nemzetközi konyha, akkor az alapanyagok megvásárlásán túl meg is főzheted a világ konyháit, jobban mondva megfigyelheted az adott ízvilág avatott ismerőit is. Az Ízakadémiát minden alkalommal a témában jártas - külföldi vagy magyar - séfek vezetik, akiktől különböző fortélyokat lehet ellesni. Bár inkább főzőbemutatóról van szó, természetesen te is gyakorolhatsz, például tortillatekerést. A főzőcskén a Culinaris-ban kapható alapanyagokat használják, így nem leszel bajban később sem. Az est során betekintést nyerhetsz a thai, a mexikói vagy az olasz konyha titkaiba, de volt már bemutató vágási technikákról is.

A bemutatón alkalmanként 9 900 forintért lehet részt venni, általában egy-egy előételt, levest, desszertet, illetve két-három főételt készítenek. Érdemes hamar jelentkezni, mert gyorsan betelnek a helyek.

Ezt is szeretjük