Cukkinis diákcsemegés pizza

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cukkinis diákcsemegés pizza

Hozzávalók 4 személyre

Tészta

  • 28 dkg liszt
  • 1,8 dl langyos víz
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só

Sugo

  • 1/2evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint oregánó
  • 10 dkg sűrített paradicsom

Feltét

  • 1 db cukkini
  • 20 dkg diákcsemege
  • 20 dkg mozzarella
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ág bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

Szitáljunk 28 dkg lisztet nyújtódeszkára, és nyomjunk a közepébe mélye­dést. Keverjünk 1,8 dl langyos vízbe 1 dkg friss élesztőt és 1 kk cukrot. Ha felfutott, öntsük a mélyedésbe. Sózzuk meg, adjunk hozzá 2 ek olíva­olajat, és dolgozzuk össze a tésztát. Lisztezzünk ki egy tálat, tegyük bele a tésztát, takarjuk le, és pihentessük meleg helyen 3-4 órán keresztül.

Sugo:

Keverjük a sűrített paradicsomhoz a cukrot és 2 ek olívaolajat, majd ízesítsük oregánóval.

Feltét:

Olajozzunk ki egy tepsit. Nyújtsuk ki a tésztát, és formázzunk belőle két kerek lapot, majd kenjük meg őket a paradicsom­szósszal. Aprítsuk fel a cukkinit és a mozza­rellát, majd felváltva, 1 sor szeletelt diákcsemegét, 1 sor cukkinit tegyünk a pizzára. A tetejére is cukkinit szórjunk, majd a mozzarellát. Sózzuk meg, locsoljuk meg 3 ek olívaolajjal, és szórjuk rá a füstölt sajtot. Süssük a pizzát 250 fokon 10-15 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Szórjuk meg borssal és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel.

Az eredeti recept csak cukkinivel készül, de mivel én nem vagyok vegetáriánus, így bővítettem a recepttúrát egy kis diákcsemegével. Nagyon finom, vékony és puha a tésztája. A pizzatésztát kenyérsütőgépben is elkészíthetjük.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük