Cukkinis diákcsemegés pizza
Cukkinis diákcsemegés pizza
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 28 dkg liszt
- 1,8 dl langyos víz
- 1 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Sugo
- 1/2evőkanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint oregánó
- 10 dkg sűrített paradicsom
Feltét
- 1 db cukkini
- 20 dkg diákcsemege
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ág bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- cukor
Elkészítés:
Tészta:
Szitáljunk 28 dkg lisztet nyújtódeszkára, és nyomjunk a közepébe mélyedést. Keverjünk 1,8 dl langyos vízbe 1 dkg friss élesztőt és 1 kk cukrot. Ha felfutott, öntsük a mélyedésbe. Sózzuk meg, adjunk hozzá 2 ek olívaolajat, és dolgozzuk össze a tésztát. Lisztezzünk ki egy tálat, tegyük bele a tésztát, takarjuk le, és pihentessük meleg helyen 3-4 órán keresztül.
Sugo:
Keverjük a sűrített paradicsomhoz a cukrot és 2 ek olívaolajat, majd ízesítsük oregánóval.
Feltét:
Olajozzunk ki egy tepsit. Nyújtsuk ki a tésztát, és formázzunk belőle két kerek lapot, majd kenjük meg őket a paradicsomszósszal. Aprítsuk fel a cukkinit és a mozzarellát, majd felváltva, 1 sor szeletelt diákcsemegét, 1 sor cukkinit tegyünk a pizzára. A tetejére is cukkinit szórjunk, majd a mozzarellát. Sózzuk meg, locsoljuk meg 3 ek olívaolajjal, és szórjuk rá a füstölt sajtot. Süssük a pizzát 250 fokon 10-15 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Szórjuk meg borssal és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel.
Az eredeti recept csak cukkinivel készül, de mivel én nem vagyok vegetáriánus, így bővítettem a recepttúrát egy kis diákcsemegével. Nagyon finom, vékony és puha a tésztája. A pizzatésztát kenyérsütőgépben is elkészíthetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept