Csirkeraguleves túrógombóccal
Csirkeraguleves túrógombóccal
Hozzávalók 8 személyre
- 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
- 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
- 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
- 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
- 10 dkg zeller felkockázva
- 10 dkg karalábé felkockázva
- 25 dkg zöldborsó
- pár rózsa brokkoli
- 1 paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 10 szem szemes bors
- csipetnyi lestyán
- citromlé
- 2 dl tejszín
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 2 evőkanál búzadara
- só
Elkészítés:
A csirkeaprólékot feltesszük hideg vízben főni a borssal és a sóval. A zöldséget (sárga-, fehérrépa, zeller, karalábé) kevés vajon megdinszteljük.
Amikor kezd habzani a leves, leszedjük a habot, és takarékra állítjuk.
Ha már nem habzik, akkor belerakjuk a dinsztelt zöldségeket a brokkolival, paradicsommal és a fokhagymával együtt. Addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni.
Elkészítjük a túrógombócot: a túrót 1 tojással, sóval és az apróra vágott kaporral összegyúrjuk, min. 2 evőkanál búzadarát adunk hozzá, de lehet, hogy többet is felvesz. Hagyjuk kicsit megdagadni a grízt, majd apróbb golyókat formálunk belőle.
Amikor már puha a csirke, akkor belerakjuk a borsót, a túrós masszából formált gombócokat és az újhagymát is a levesbe. Citromlevet facsarunk bele, sózzuk.
A túrógombócok fel fognak jönni a tetejére, majd beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz, és hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció