Túrós gúla
Túrós gúla
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
A krémhez
- 1/2 kg túró
- 3 dl tejszín
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- 1 csomag zselatin
- pár szem barack, de lehet akármilyen gyümölcs, illetve ki is lehet hagyni
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, megkenjük baracklekvárral, feltekerjük és felszeleteljük. (Ha nem szeretnénk sokat a sütéssel bajlódni, készen kapható piskótatekercset is vehetünk, amit utólag kenjük meg lekvárral.)
Majd folpackkal kibélelt jénai tálat körberakjuk piskótaszeletekkel. Alul is, illetve az oldalára is jusson. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak túl nagy hézagok a szeletek között, különben kifolyik a töltelék.
A krémhez a túrót összetörjük, összekeverjük a tejszínnel és a cukorral. A tejet felmelegítjük és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáadjuk a túróhoz. Néhány szem barackot (lehet befőtt is) szeletelünk bele. A masszát formába öntjük, befedjük piskótával és néhány órára, míg a zselatin kellően \"megköt\" hűtőbe tesszük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept