no

Nyírségi gombócleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyírségi gombócleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dk borjúhús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 kg vegyes zöldség/sárgarépa, fehérrépa/
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg z.borsó
  • 5 dkg karfiol
  • 10 dkg gomba
  • só, bors, ételízesítő
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • citromlé
  • gombóc
  • 30 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • liszt, amennyit felvesz
Recept idők

Elkészítés:

A vajon a hagymát megdinszteljük a hússal együtt. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a zöldségeket, egy kicsit átpirítjuk, megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
Közben elkészítjük a gombócot. A burgonyát megfőzzük, áttörjük tojással, liszttel, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Ha már a hús megfőtt, belefőzzük a gombócokat.
A legvégén tejszínnel, citromlével ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük