Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dk borjúhús
- 1 közepes vöröshagyma
- 15 kg vegyes zöldség/sárgarépa, fehérrépa/
- 5 dkg karalábé
- 5 dkg zeller
- 5 dkg z.borsó
- 5 dkg karfiol
- 10 dkg gomba
- só, bors, ételízesítő
- 4 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 cs. petrezselyemzöld
- citromlé
- gombóc
- 30 dkg burgonya
- 1 tojás
- liszt, amennyit felvesz
Elkészítés:
A vajon a hagymát megdinszteljük a hússal együtt. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a zöldségeket, egy kicsit átpirítjuk, megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
Közben elkészítjük a gombócot. A burgonyát megfőzzük, áttörjük tojással, liszttel, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Ha már a hús megfőtt, belefőzzük a gombócokat.
A legvégén tejszínnel, citromlével ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept