Besamelles rakott karfiol

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Besamelles rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 fej karfiol
  • 1 kg pulyka darált hús (de lehet marhából is)
  • Fekete őrölt bors
  • Fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tasak gyors rizs
  • 3 kk. fűszerkeverék (vegeta)
  • 1 kk. majoránna
  • 2 kk. petrezselyem
  • Fél kocka margarin
  • 2-3 kk. őrölt szerecsendió
  • 2 kk. só
  • 1 kk. fekete őrölt bors
  • Annyi tej, hogy a mártás kicsit híg legyen
  • Reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst megmossuk, és egy tálba rakjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, fűszerpaprikával, petrezselyemmel és fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a fokhagymát és összekeverjük. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen a hús a fűszerekkel. Közben feltesszük a karfiolt főzni sós vízben. Míg puhul a karfiol, kifőzzük a rizst. Kivesszük a hűtőből a fűszerezett darált húst. A megpuhult karfiolt szűrő segítségével lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk.
Csinálunk egy pörköltalapot hagyma nélkül. Ebbe a pörköltalapba teszünk egy kicsi sűrített paradicsomot, majd beletesszük a fűszerezett darált húst és puhára főzzük. Majd a pörköltes darált húst összekeverjük a rizzsel.
A tepsit vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, és mint a rakott burgonyánál úgy kell csinálni, de egy réteg karfiolt és egy réteg darált húst rakunk.

Besamell mártás:

A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk. Lassan hozzáadjuk a langyos tejet folyamatos keverés mellett, csomómentesre keverjük. Közben őrölt szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Miután besűrűsödött, egy forralás után levesszük a tűzről. Kicsit hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, elosztjuk az ételen. Tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben
170 C fokon sütjük meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük