Céklaropogós
Céklaropogós
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db cékla
- 2 tojás
- liszt
- só
- bors
- 2 dl tej
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A céklákat megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 4-5 mm vékonyra és sós vízben előfőzzük 5 percig. Leszűrjük és lecsepegtetjük a szeleteket. Borsozzuk és ételízesítővel megszórjuk. A tojásból és a lisztből a tejjel sűrű palacsintatésztát keverünk.
Belemerítjük a szeleteket és olajban aranybarnára kisütjük. Ez kb. 2 perc alatt kész.
Tejfölös szósszal tálalható.
Finom különleges előétel lehet, amit ha kettévágunk gyönyörű színben pompázik. És még finom is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept