Hideg savanykás céklaleves
Hideg savanykás céklaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db cékla
- 4 db burgonya
- fél fej vöröshagyma
- 1 kis doboz tejföl
- liszt, só bors
- citromlé
- tojás
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és a hagymát nagyon apróra felvágjuk. A céklát nyersen apró kockákra vágjuk, a burgonyát kicsit nagyobb falatokra.
A hagymát megdinszteljük és rádobjuk a céklát és közösen átpirítjuk. Majd felöntjük vízzel és tovább főzzük. A burgonyakockákat külön kevés olajon elősütjük. Sózzuk, borsozzuk a levest.
Ha a cékla már puhul, akkor belerakjuk az elősütött burgonyakockákat, és együtt puhára főzzük őket.
A tejföllel és a liszttel behabarjuk vékonyan és forralunk rajta egyet. Majd citromlével saját ízlésre savanyítjuk. Hűtjük.
Levesbetétnek kitűnő hozzá a főtt tojás
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept