Hűsítő paradicsomleves

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db nagyobb paradicsom
  • egy marék bazsalikomlevél
  • egy ág rozmaring levélkéi
  • 1-2 dl víz
  • fél citrom
  • só, bors, porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat felkockázzuk, hozzáadjuk az aprított fűszernövényeket és 1 dl vizet. Botmixer segítségével pépesítjük.

Az így kapott pépet sűrű szűrőn kanál segítségével átengedjük - így megszabadulunk a magoktól és a paradicsomok héjától. Az elegy sűrűségétől függően még egy kevés vizet önthetünk hozzá; a cél, hogy tartalmas, de nem túl sűrű folyadékot kapjunk.

Ezután ízesíthetjük egy kevés sóval, borssal, negyed citrom levével, 1-2 teáskanál balzsamecettel és ugyanennyi porcukorral.

Fagyasztható tálkában fagyasztóba helyezzük. A keveréket óránként egy villával alaposan áttörjük.

5-6 óra elteltével lesz megfelelő az állaga, ekkor tányérokba szedjük, meghintjük tengeri sóval, friss borssal és még egy kevés citromlevet csepegtetünk rá. Fokhagymás pirítóst vagy grissinit adhatunk mellé.

Blog.hu ajánló