Feketeerdő torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Feketeerdő torta

Hozzávalók 6 személyre

  • 8 tojás
  • 8 evők. cukor
  • 6 evők. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 evők. kakaópor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • csokireszelék
  • tetejére cukorgyöngyök
Recept idők

Elkészítés:

8 tojásos piskótát sütök. A fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, a sárgáját kikeverem a 8 evők. cukorral és 2 evők. kakaóval. A fehérjére szórom kanalanként a lisztet és a sütőport, ráöntöm a tojások sárgáját és óvatosan összekeverem. 26 cm-es tortaformát kikenek margarinnal és beleöntöm a piskótát. 180° -ra előmelegített sütőbe teszem, ha kezd szép színe lenni lentebb veszem 160°-ra. Ha kihűlt, 3 lapra szeleteljük.
Az 5 dl tejszínt a porcukorral kemény habbá verem.
Az egy üveg meggybefőtt levét egy csomag vaníliás pudingporral megfőzöm. Ezt kenjük az első piskótalapra, és szép sorban rátesszük a meggyeket, maradjon a díszítéshez. Rátesszük a második piskótalapot. Erre jön a tejszínhab, annyit, hogy maradjon a torta külsejére és díszíteni is. Erre jön a harmadik piskótalap. A maradék tejszínhabbal bevonom, szépen elegyengetem. Az oldalára csokireszeléket szórok. Habzsákkal rózsákat nyomunk rá, ezekre rakunk egy-egy meggyet. Tetejét megszórjuk cukorgyönggyel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük