Csirkemellfilével töltött avokádó
Csirkemellfilével töltött avokádó
Hozzávalók 2 személyre
- avokádó 3 db
- bio citromlé 6 evőkanál
- majonéz 1.5 dl
- vöröshagyma 1 db
- só 1 kiskanál
- fokhagyma 1 gerezd
- őrölt bors
- 1 kávéskanál
- csirkemellfilé 100 g
- YASO 100 g
- kecskesajt 120 g
Elkészítés:
Az avokádót hosszában kétfelé vágjuk, magját eltávolítjuk, húsát kikaparjuk és megöntözzük citromlével. Összekeverjük a majonézt, a hagymát, a zellersót, a fokhagymaport, a borsot, majd a csirkével, YASO-val és az avokádó húsával együtt alaposan összedolgozzuk.
A tölteléket visszatöltjük a kikapart avokádókba, megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 180 fokos sütőben egy kis vizet aláöntve 15 percig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Ha kész, még melegen megszórjuk snidlinggel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept