Salátafőzelék
Salátafőzelék
Hozzávalók 8 személyre
- 3 fej saláta
- 1 fej fokhagyma
- 1 v. 2 csomag kapor ízlés szerint
- 60 dkg darált hús
- 1 marék rizs
- 1 tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- cukor
- ecet ízlés szerint
- fél liter tej
- 4 ek. liszt a rántáshoz
- kk pirospaprika
Elkészítés:
Először elkészítem a húsgombócokat. Kevés olajon egy kis fej apróra vágott vöröshagymát megpirítok, majd levéve a tűzről, hozzáadom a darált húst, a megmosott rizst, kevés törött borsot, 1 tojást és sózom. Gombócot formálok belőle. Eközben egy lábasban vizet forralok, és a nyers gombócokat akkor teszem bele, amikor még nem forr a víz, de már elég meleg. Megfőzöm a gombócokat kis lángon. Sós vízbe kell tenni őket. Amikor kész, egy szűrőkanállal kiszedem. A megmaradt lébe beleteszem a megmosott, apróra vágott salátát. Hozzáteszem az apróra vágott kaprot, és az apróra vágott fokhagymát. Ezt főzöm. Amikor elkészül, ízlés szerint lehet habarni vagy rántani. Mi rántani szoktuk liszttel, pirospaprikával és tejjel. A lényeg, hogy a főzelék állaga csomómentes és krémes legyen. Amikor elkészül, ízlés szerint kevés cukrot és ecetet adunk a főzelékhez, hogy kellemes, pikáns íze legyen. A végén hozzáteszem a húsgombócokat. Könnyű, finom nyári étel!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept