Salátafőzelék

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 3 fej saláta
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 v. 2 csomag kapor ízlés szerint
  • 60 dkg darált hús
  • 1 marék rizs
  • 1 tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • cukor
  • ecet ízlés szerint
  • fél liter tej
  • 4 ek. liszt a rántáshoz
  • kk pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítem a húsgombócokat. Kevés olajon egy kis fej apróra vágott vöröshagymát megpirítok, majd levéve a tűzről, hozzáadom a darált húst, a megmosott rizst, kevés törött borsot, 1 tojást és sózom. Gombócot formálok belőle. Eközben egy lábasban vizet forralok, és a nyers gombócokat akkor teszem bele, amikor még nem forr a víz, de már elég meleg. Megfőzöm a gombócokat kis lángon. Sós vízbe kell tenni őket. Amikor kész, egy szűrőkanállal kiszedem. A megmaradt lébe beleteszem a megmosott, apróra vágott salátát. Hozzáteszem az apróra vágott kaprot, és az apróra vágott fokhagymát. Ezt főzöm. Amikor elkészül, ízlés szerint lehet habarni vagy rántani. Mi rántani szoktuk liszttel, pirospaprikával és tejjel. A lényeg, hogy a főzelék állaga csomómentes és krémes legyen. Amikor elkészül, ízlés szerint kevés cukrot és ecetet adunk a főzelékhez, hogy kellemes, pikáns íze legyen. A végén hozzáteszem a húsgombócokat. Könnyű, finom nyári étel!

Blog.hu ajánló