Mézes sült oldalas

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

10 perces alvássegítő jóga, ami izomláz ellen is jó: fel sem kell kelned a földről »

Próbáld ki a legolcsóbb fiatalító szert: ezért fontos a rendszeres vízivás »

A tavaszi divat legfontosabb ruhadarabja a farmer után: ez lesz a blézer éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csontos oldalas
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál Worchester szósz
  • 1 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és egy tálban hozzáöntjük a többi hozzávalót, alaposan kikeverjük. Lényeg, hogy ne legyen túl édes, ne legyen sós, inkább olyan pikáns, mindennek egyformán érezzük az ízét. Egy elég sűrű pácot kell kapnunk.

Az oldalast feldaraboljuk, mégpedig úgy, hogy 2-3 csontonként vágunk le egy-egy szeletet. A húsok mindkét oldalát bevonjuk a páccal egy szilikonos ecset segítségével, és egy jénai tálba helyezzük. Ha végén marad a pácléből (nekem mindig szokott), akkor ráöntjük a húsokra. Akkor jó, ha sok páclé marad, mert másnap ebben fog sülni az oldalas. A jénai tálat lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.

Másnap a sütőt 230-250 fokra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egymás mellé belehelyezzük az oldalas szeleteket. Aláöntjük a páclevet, valamint egy kis vizet. A tepsit alufóliával betakarjuk, és így sütjük a húst kb. 1 órán keresztül. Ezután megfordítjuk a húsdarabokat és öntünk még alá egy kicsi vizet, ha elpárolgott volna. Szintén lefedjük és tovább sütjük.

Akkor van kész, amikor a hús szinte leomlik a csontról. Ekkor levesszük az alufóliát a tetejéről és pirulásig sütjük (kb. 10 perc). Vigyázzunk, mert a méz miatt hamar megéghet!

Amint elkészül, egy tálba átemeljük a sült oldalasokat és aláöntjük a mézes-fűszeres szaftot, vagy külön tálkában is kínálhatjuk mellé. Fűszeres-hagymás tepsis krumplival és paradicsomos-uborkás bulgurral szoktuk enni.

Blog.hu ajánló