Szedres rizskocka

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A piskótához

  • 2 db tojás
  • 4 dkg finomliszt
  • 4 dkg kristálycukor

A krémhez

  • 1 l tej
  • 30 dkg kerek szemű rizs
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál zselatin (főzős)
  • 10-20 dkg szeder
  • csipet só
  • 2 dl szederlé
  • 1 cs. piros tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az egész tojásokat a cukorral, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, és zsiradékkal kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 20 * 30 cm-es tepsibe terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejben pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Hogy még finomabb legyen, a rizses krémbe is tehetünk szedret: fele krém, majd szedret teszünk rá, és a maradék krém,
Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele szederlét is.
A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Kockákra vágva tálaljuk.

1
2
3
Blog.hu ajánló