Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta
Hozzávalók 8 személyre
- 1 db vöröshagyma
- 3 teáskanál pirospaprika
- 2 dl ecet
- 6 db fokhagymagerezd
- 30 dkg rizs
- 2 teáskanál bors
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 db káposzta
- 2 kg lapocka vagy dagadó
- 30 dkg füstölt húsos szalonna
- 10 dkg sűrített paradicsom
Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, és nagyon sós és ecetes vízben leforrázzuk. A levált leveleket a középső ér mentén kettévágjuk. A húst ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, a felaprított hagymával és fokhagymával, az apróra vágott szalonnával és a rizzsel. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a leveleket, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A lábosba alulra a megmaradt káposzta kerül összevágva a savanyú káposztával, erre pedig a töltelékek, jó szorosan egymás mellé. A rétegek közé ízlés szerint tehetünk füstölt húst is, de mindenképpen számoljuk a füstölt áru és a savanyú káposzta sótartalmával!
A záró réteg savanyú káposzta legyen. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és forrástól számítva 50 percig főzzük.A főzés vége előtt 1/4 órával beletesszük a paradicsompürét is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept