no

Szabolcsi töltött káposzta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szabolcsi töltött káposzta

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl ecet
  • 6 db fokhagymagerezd
  • 30 dkg rizs
  • 2 teáskanál bors
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 db káposzta
  • 2 kg lapocka vagy dagadó
  • 30 dkg füstölt húsos szalonna
  • 10 dkg sűrített paradicsom

Elkészítés:

A káposzta torzsáját kivágjuk, és nagyon sós és ecetes vízben leforrázzuk. A levált leveleket a középső ér mentén kettévágjuk. A húst ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, a felaprított hagymával és fokhagymával, az apróra vágott szalonnával és a rizzsel. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a leveleket, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A lábosba alulra a megmaradt káposzta kerül összevágva a savanyú káposztával, erre pedig a töltelékek, jó szorosan egymás mellé. A rétegek közé ízlés szerint tehetünk füstölt húst is, de mindenképpen számoljuk a füstölt áru és a savanyú káposzta sótartalmával!
A záró réteg savanyú káposzta legyen. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és forrástól számítva 50 percig főzzük.A főzés vége előtt 1/4 órával beletesszük a paradicsompürét is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük