Madártej reszelt naracshéjjal
Madártej reszelt naracshéjjal
Hozzávalók 2 személyre
- 1 liter tej
- 3 -4 darab tojás
- Fél csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 vaníliarúd belseje vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 narancs
Elkészítés:
Első lépésként szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját. Kikeverjük a pudingporral és 5 dkg cukorral a tojások sárgáját, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük 5 dkg cukorral.
A tejet odatesszük, beletesszük a vaníliarudat vagy a vaníliás cukrot, egy csipet sót és kifőzzük benne a tojáshabokat.
A felforralt tejet lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a tojássárgájával kikevert pudingos keveréket, folyamatosan kevergetni kell, nehogy becsomósodjon!
Mikor kissé besűrűsödött, félretesszük, és belerakjuk a kifőzött tojáshabokat
Jól kihűtjük, majd tálaljuk pici tálkákban, reszelt narancshéjjal díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept