no

Krémsajtleves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Krémsajtleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 3-4 dkg teavaj
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 2 darab tömlős natúr krémsajt
  • 1 csipet ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
  • 200 ml főzőtejszín
  • 20 dkg sajt( bármilyen pl.: trappista, füstölt vagy parmezán)
  • 1 csomag levesgyöngy
Recept idők

Elkészítés:

A teavajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd egy púpozott evőkanál lisztet hozzákeverünk. 1 liter húsalaplével (ha nincs, akkor víz leveskockával) felöntjük a levest, ízesítjük egy csipet sóval, borssal, szerecsendióval. Mielőtt felforrna, beletesszük a 2 darab tömlős natúr krémsajtot. Közepes lángon főzzük forráspontig, ha felfőtt, akkor belekeverjük a főzőtejszínt, és ezzel együtt felfőzzük.
Tálaláskor tegyünk bele levesgyönygyöt vagy apróra vágott fokhagymás pirított kenyérkockát. Szórjuk meg bőven a reszelt sajttal és fogyasztható is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük