Gesztenyepüré torta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához

  • 2db (250gr-os) gesztenyepüré
  • 8 db tojás

Krémhez

  • 3dl tej
  • 2 cs. tejszínhabpor
  • csipetnyi só
  • 1 db(250gr-os)gesztenyepüré
  • Kell még: lekvár, rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A gesztenyepüréket hagyjuk kiolvadni, majd villával szétnyomkodjuk. A tojássárgákat habosra verjük és belekeverjük a 2 cs. gesztenyepürét, majd alaposan összedolgozzuk. Ezt félretesszük. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan adagolva hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon - 40 percig sütjük.
A tortalapot hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk(cérnával.)
Míg hűl a tortalap, krémet csinálunk: A tejet kemény habbá verjük a tejszínhabporral, majd óvatosan elkeverjük benne az 1 cs. gesztenyepürét.

Az alsó tortalapot meglocsoljuk rummal, majd lekenjük lekvárral és arra kenjünk rá a krém felét. Erre jön a tortalap másik fele. A tortalap másik felét is meglocsoljuk rummal, majd a torta tetejét és oldalát is bekenjük a krémmel.

(2-4 órát a hűtőben kell pihentetni)
Ízlés szerint díszíthetjük.

Blog.hu ajánló