Krémsajtos húsbatyuk
Krémsajtos húsbatyuk
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg krémsajt
- olívaolaj
A körethez
- 30 dkg rizs
- fél dl olaj
- só
- 1 kiskanál sáfrány
- 1 szál sárgarépa
- 1 db piros húsú paprika
- 1 db sárga húsú paprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellfiléket félbevágjuk, szétnyitjuk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zúzott fokhagymát elkeverjük a krémsajttal, a hússzeletek közepére egy-egy evőkanál tölteléket kanalazunk, a hús sarkait középre ráhajtjuk, és hústűvel összetűzzük. Forró serpenyőben, olívaolajon, lefedve, közepes tűzön pirosra sütjük. A körethez az olajon átforgatott rizst, megsózzuk, rászórjuk a sáfrányt, felöntjük, kétszeres forró vízzel, és lefedve lassú tűzön megpároljuk. A sárgarépát, a paprikákat kicsi kockákra daraboljuk, majd a felaprított petrezselyemmel olajon megpirítjuk, és a párolt rizzsel összeforgatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept