Nápolyi burgonyaleves
Nápolyi burgonyaleves
Hozzávalók 6 személyre
- 5 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- pici zellergumó vagy zellerzöld
- 5-6 szem közepes krumpli
- 2 csomag petrezselyem
- két marék capellini tészta
- parmezán sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A füstölt szalonnát vágd kis kockára és olvaszd ki, szedd ki a lábasból, majd a felaprított vöröshagymát fonnyaszd sárgára a zsíron. A répát, a zöldséget karikázd fel és a hagymára dobd rá, sózd, borsozd, párold pár percig, később a felkarikázott paprikát és paradicsomot is add hozzá, később a felkarikázott krumplit is add hozzá és párold tovább félig letakarva. A tésztát pirítsd meg olajon. A zöldségeket engedd fel másfél-két liter vízzel, ennek a levesnek sűrűnek kell lennie, sok vizet ne önts hozzá és ügyelj arra, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, semmit nem kell túl sokáig párolni, hamar puhul minden. Ha a víz fő, tedd bele a tésztát, főzd puhára, mielőtt leveszed a tűzről, dobd bele az apróra vágott petrezselymet. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezán sajttal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept