Nápolyi burgonyaleves

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • pici zellergumó vagy zellerzöld
  • 5-6 szem közepes krumpli
  • 2 csomag petrezselyem
  • két marék capellini tészta
  • parmezán sajt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt szalonnát vágd kis kockára és olvaszd ki, szedd ki a lábasból, majd a felaprított vöröshagymát fonnyaszd sárgára a zsíron. A répát, a zöldséget karikázd fel és a hagymára dobd rá, sózd, borsozd, párold pár percig, később a felkarikázott paprikát és paradicsomot is add hozzá, később a felkarikázott krumplit is add hozzá és párold tovább félig letakarva. A tésztát pirítsd meg olajon. A zöldségeket engedd fel másfél-két liter vízzel, ennek a levesnek sűrűnek kell lennie, sok vizet ne önts hozzá és ügyelj arra, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, semmit nem kell túl sokáig párolni, hamar puhul minden. Ha a víz fő, tedd bele a tésztát, főzd puhára, mielőtt leveszed a tűzről, dobd bele az apróra vágott petrezselymet. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezán sajttal.

Blog.hu ajánló