Sertés szűzhús aszalt szilvával
Sertés szűzhús aszalt szilvával
Hozzávalók 8 személyre
- 1 db sertésszűz
- pár szem aszalt szilva
- 1 cs bacon szalonna
- 3-4 ág friss rozmaring
- só
- frissen darált bors
- borsikafű
Elkészítés:
A húst hosszában végig be kell vágni, szilvával telepakolni, én a belsejét is szoktam picit sózni, borsozni, száraz rozmaringot és borsikafüvet tenni bele, a külsejére ugyanezeket a fűszereket rakom, bacon szalonnával becsavarom, hogy mindenütt körbe legyen tekerve. Tepsibe kell tenni, kevés olajjal meglocsolni, rozmaringágakat rátakarni, kevés vizet aláönteni és letakarva 45-50 percig párolni. Majd levesszük a fedőt, vagy a folpackot és szép pirosra sütjük. Finom omlós lesz a husi, szépen lehet szeletelni. Főtt rizzsel és gyümölcskompóttal (kopasz barack, szilva, pici barna cukor, v. méz, 1 szem aszalt szilva, fel kell főzni és kész) szeretjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept