Camembert-es, datolyás kacsacomb
Camembert-es, datolyás kacsacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db kacsacomb
- 20 dkg camembert
- 2 dl száraz rozé
- kakukkfű
- só, bors
- _A piláfhoz_:
- 10 dkg rizs
- 1 marék aszalt sárgabarack apróra vágva
- 3 ek cérnametélt
- 2 ek aszalt cseresznye
- 2 ek aszalt áfonya
- Fél konzerv főtt csicseriborsó
- 6 db aszalt szilva négybe vágva
- Fél l húsleves
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ág menta
Elkészítés:
Egy serpenyőt felhevítünk. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, egyenként bőrrel lefelé belefektetjük, addig pirítjuk, míg kisül belőlük a zsír. Ezt szétkenjük egy akkora tepsi alján, amelyben kényelmesen elférnek a combok. Mindegyikre helyezünk egy-egy ág kakukkfüvet és elosztjuk rajtuk a felszeletelt camembert-t. A datolyát kimagozzuk, a combok mellé szórjuk. Alájuk öntjük a rozét, majd még annyi vizet, hogy összesen egy ujjnyi legyen. Lefedve 2 órára 150 fokos sütőbe toljuk, majd a fóliát levéve, időnként a pecsenyelével meglocsolva pirosra sütjük.
A piláfhoz a cérnametéltet száraz, magas falú serpenyőben világosbarnára pirítjuk, rádobjuk az aszalt gyümölcsöket, majd a rizst, együtt kevergetjük. Felöntjük a húslével, beletesszük a csicseriborsót, majd alacsony lángon főzzük, míg majdnem teljesen megpuhul a rizs. Ekkor hozzátesszük a durvára vágott petrezselymet és mentát, 10 percre lefedjük.
Tálaláskor a piláf mellé szedjük a kacsacombokat, pár szem datolyát, meglocsoljuk a pecsenyelével.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept