Levendulás szederleves

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg eper
  • 30 dkg szeder
  • 1,5 l víz
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl frissen facsart narancs leve(de dobozos narancslé is lehet)
  • 2-3 szál levendula, melynek csak a virága kell, de helyettesíthető levendula aromával is
  • 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1/2 kiskanál só
  • 3-4 ek méz vagy cukor
Recept idők

Elkészítés:

Elkészítése nagyon egyszerű, a szedret és az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd közepesen apró darabokra felkockázzuk, ezután a többi hozzávalót is beletesszük a lábasunkba, és kb. 15 percig forraljuk, csak addig kell, hogy a benne lévő gyümölcsök megpuhuljanak.
Majd kihűtjük langyosra, de nem hidegre!-és kivesszük belőle a fahéjrudat.
Ezután az egészet botmixerrel pépesítjük, kis gyümölcsdarabok maradhatnak majd a levesben, úgy lesz az igazi. Az egész konyhát belengi levesünk mennyei illata, amit beteszünk a hűtőbe kb. 2- 3 órára hűlni, addigra lesz nagyon-nagyon finom.
Hidegen tálaljuk és fogyasszuk, esetleg ízlés szerint tetejére tejszínhabot is tehetünk.
Érdemes kipróbálni!

Blog.hu ajánló