Levendulás szederleves
Levendulás szederleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg eper
- 30 dkg szeder
- 1,5 l víz
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl frissen facsart narancs leve(de dobozos narancslé is lehet)
- 2-3 szál levendula, melynek csak a virága kell, de helyettesíthető levendula aromával is
- 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1/2 kiskanál só
- 3-4 ek méz vagy cukor
Elkészítés:
Elkészítése nagyon egyszerű, a szedret és az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd közepesen apró darabokra felkockázzuk, ezután a többi hozzávalót is beletesszük a lábasunkba, és kb. 15 percig forraljuk, csak addig kell, hogy a benne lévő gyümölcsök megpuhuljanak.
Majd kihűtjük langyosra, de nem hidegre!-és kivesszük belőle a fahéjrudat.
Ezután az egészet botmixerrel pépesítjük, kis gyümölcsdarabok maradhatnak majd a levesben, úgy lesz az igazi. Az egész konyhát belengi levesünk mennyei illata, amit beteszünk a hűtőbe kb. 2- 3 órára hűlni, addigra lesz nagyon-nagyon finom.
Hidegen tálaljuk és fogyasszuk, esetleg ízlés szerint tetejére tejszínhabot is tehetünk.
Érdemes kipróbálni!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció