Spongyabob torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spongyabob torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 16 tojás
  • 26 evőkanál porcukor
  • 21 púpos kanál liszt
  • 2 csipet só
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 evőkanál holland kakaó
  • 1 liter tej
  • 1 margarin
  • 1 kg marcipánmassza
  • Ételszínezék: piros, sárga, kék, fekete
Recept idők

Elkészítés:

Két piskótalapot sütünk ki. A 8 tojást szétválasztjuk, a sárgájukat habosra verjük 8 ek. porcukorral, majd a fehérjét egy csipet sóval. Ezután a sütőport hozzákeverjük a 8 ek. liszthez, és hozzáadunk két ek. kakaóport, valamint a khgy. szódabikarbónát is. Hozzátesszük a fehérjét, és a tojáshoz a sütőporos, kakaós lisztet. A tepsit zsírral kikenjük, megszórjuk liszttel. Előmelegített sütőben kb. 20-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát 20 perc után. A másik piskótát ugyanígy elkészítjük. A krémhez 6 dl tejet forralunk két ek. porcukorral, majd egy kis tejjel simára keverjünk ki 5 púpos ek. lisztet. Ha a tej felforrt, mehet a lisztes tej a forralt tejbe, és kavargassuk míg pudingszerűvé nem válik. Hagyjuk kihűlni. Fél margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral robotgéppel, majd hozzáadunk 6 ek. holland kakaót. Ha kihűlt a lisztes tej, hozzáadjuk a kakaós krémet is. Hűtőbe tesszük. A piskótákat kettévágjuk. A kakaós krémmel bekenjük a piskótákat, és egymásra illesztjük. Újból rakjuk hűtőbe. Ezután vajat keverünk ki porcukorral és adjunk hozzá sárga ételszínezéket. A piskótára kenjük fel a vajas-porcukros krémet. Vissza a hűtőbe.

Marcipánhoz:

Ehhez a tortához 1 kg marcipánmasszát használtam. Cukrászati üzletben 1800 forint körül van :)Háromnegyedét sárgára színeztem, a többit a kép alapján. Az asztalra szórjunk porcukrot. A tortánál 15 cm-nél nyújtsuk nagyobbra. A marcipánt 3-4 mm-re nyújtsuk. Kezünkkel nyúljunk alá, majd helyezzük a torta tetejére. A felesleges részeket vágjuk le és simítsuk a tortára.

1
2
Ezt is szeretjük