Sörben sült bőrös karaj
Sörben sült bőrös karaj
Hozzávalók 8 személyre
- 1 csipet só
- 2-3 dl víz
- 1 csipet bors
- 1,5-2 kg bőrös karaj
- 1 db jófajta dobozos sör
- szalonna
Elkészítés:
A karajt megmossuk, majd a bőrt bevagdossuk rajta.
A szalonnát „beirdaljuk” és egy magas falú sütőedény aljába tesszük őket.
A húsba bedörzsöljük a fűszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bőrrel felfelé.
Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük és magas hőfokon elkezdjük sütni.
Ahogy puhul, időnként a szalonnával megsimogatjuk a bőrt és mindig kevés sört öntünk rá.
Többször megismételjük, majd ha a hús már puha, levesszük a fedőt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb.3/4 doboznyi fogy el összesen) és lejjebb vesszük a hőfokot, hogy piruljon a bőr.
Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van lekapcsoljuk.
Rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció