Pulykamell copfocskák
Pulykamell copfocskák
Hozzávalók 4 személyre
- 2 tojássárgája
- 2-3 ek majonéz
- 2-3 dl olaj
- 2 ek pirospaprika
- 1/2 kg krumpli
- 1 csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 1 nagy pulykamell
- fűszerek ízlés szerint
- 1 ek fokhagymakrém
- 4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
- 10 dkg bacon szalonna
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer (3 részre) úgy, hogy a vége egyben maradjon.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát a hűtőben.
Serpenyőben aranyszínűre sütjük. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni.
Ha megfőtt, összetörjük, 2 tojássárgáját keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
A gombócokat bacon szalonnába csomagoljuk, és serpenyőben megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept