Pulykamell copfocskák

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pulykamell copfocskák

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 tojássárgája
  • 2-3 ek majonéz
  • 2-3 dl olaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 1/2 kg krumpli
  • 1 csipet só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 nagy pulykamell
  • fűszerek ízlés szerint
  • 1 ek fokhagymakrém
  • 4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
  • 10 dkg bacon szalonna

Elkészítés:

A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer (3 részre) úgy, hogy a vége egyben maradjon.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát a hűtőben.
Serpenyőben aranyszínűre sütjük. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni.
Ha megfőtt, összetörjük, 2 tojássárgáját keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
A gombócokat bacon szalonnába csomagoljuk, és serpenyőben megsütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük