Profiterol

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 52 gramm olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 52 gramm víz
  • 4 tojássárgája a krémhez
  • 52 gramm liszt
  • 120 ml habtejszín
  • 94 gramm egész tojás
  • 1 rúd vanília a krémhez
  • 32 gramm keményítő a krémhez
  • 42 gramm cukor a krémhez kétszer
  • 365 ml 3,5%-os tej
  • 100 gramm ét- vagy tejcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Vizet, sót, cukrot és olajat egy lábasban összekeverünk és felforralunk.
Belekeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától.
Ezután robotgépbe tesszük, és magas fordulaton habosítani kezdjük, majd egyenként alaposan belekeverjük a tojásokat.
Sima csöves (12-es cső) nyomózsákba tesszük, és egymástól 4-5 cm-es távolságra apró halmocskákat nyomunk a sütőpapírral fedett tepsire.
Egy permetezővel alaposan bepermetezzük a halmokat vízzel.
210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, míg szép színt kapnak.

A krém

A keményítőt 42 gramm cukorral elkeverjük és egy lábasba tesszük, felöntjük tejjel, majd simára keverés után félretesszük.
A tojássárgákat 42 gramm cukorral felhabosítjuk, és a tejes keverékből egy keveset hozzákeverünk a masszánkhoz, hogy kicsit lazítsuk.
A tejes keveréket feltesszük főni, és szépen lassan, folyamatos keverés közben hozzácsurgatjuk a sárgájás masszát, majd puding állagúra főzzük.
Ha elértük a kívánt halmazállapotot, akkor egy tálba tesszük, és celofánnal lefedjük, ezzel elkerülhetjük, hogy bebőrösödjön. Hagyjuk hűlni.
Ha langyosra hűlt a krém, akkor 3-as vagy 4-es sima csöves nyomózsákba töltjük, és a kis fánkocskáinkat egyesével oldalba bökjük vele, és megtöltjük a krémmel őket.

Csokiöntet

A csokit feldaraboljuk, és egy tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, de ne forraljuk!
Ha jó meleg, ráöntjük a csokira és simára keverjük a ganache-t.
(Plusz tejszínnel hígíthatjuk ha netán sűrű lenne.)

A fánkocskákat egymásra halmozzuk, és leöntjük a csokiöntettel.

Egy \"nyaralásunk\" alkalmával ettem először ezt az édességet, de azt sem tudtam, mi a neve. Nagyon finomnak találtam, azóta nem hagyott nyugodni a gondolat, vajon hogyan készítették ezt a csodát. És akkor rátaláltam az étlapjukon a neten barangolva, és el kellett készítenem. Nem csalódtam. :)
Készülhet csokis krémmel, és ezzel a vaníliással is.

Az íze nagyon hasonlít egyébként a képviselő fánkhoz.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló