Gesztenyés, diós zserbó

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • tejföl
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • fél dl rum
  • 0,8 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rumba áztatott mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál méz
  • 10 dkg fehér marcipán
  • 15dkg étcsoki.
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, 3mm vastagra nyújtjuk. A gesztenyemasszát rummal elkeverjük, a diós töltelékhez cukorral felforralt tejbe tesszük a diót, a mazsolát, a citromhéjat, összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről. Az első réteg tésztát vajazott tepsibe terítjük, megkenjük a melegített mézzel, a gesztenyetöltelékkel, következik újabb réteg tészta, majd a méz, a reszelt marcipán, a diótöltelék, a tészta, a gesztenyemassza, végül a 4. tésztalap. 180 fokon sütjük, a tetejét megkenjük olvasztott csokival.

Blog.hu ajánló