Gesztenyés, diós zserbó
Gesztenyés, diós zserbó
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 db tojás
- 8 dkg porcukor
- tejföl
- 25 dkg gesztenyemassza
- fél dl rum
- 0,8 dl tej
- 6 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál rumba áztatott mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál méz
- 10 dkg fehér marcipán
- 15dkg étcsoki.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, 3mm vastagra nyújtjuk. A gesztenyemasszát rummal elkeverjük, a diós töltelékhez cukorral felforralt tejbe tesszük a diót, a mazsolát, a citromhéjat, összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről. Az első réteg tésztát vajazott tepsibe terítjük, megkenjük a melegített mézzel, a gesztenyetöltelékkel, következik újabb réteg tészta, majd a méz, a reszelt marcipán, a diótöltelék, a tészta, a gesztenyemassza, végül a 4. tésztalap. 180 fokon sütjük, a tetejét megkenjük olvasztott csokival.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept