Medvehagymás zabgaluska
Medvehagymás zabgaluska
Hozzávalók 4 személyre
- 11 dkg liszt (9 dkg zabliszt, 2 dkg szójaliszt)
- 25 dkg zsírszegény túró
- 6 db tojás (3 + 3)
- 3 csipet só
- 10-15 dkg serrano sonka
- 1 púpos evőkanál medvehagyma pestó
- Kevés olívaolaj vagy vaj
- 1 kígyóuborka
- 1 jégcsapretek
- 1 dl kefir
- 1 kiskanál medvehagyma pestó
- só
Elkészítés:
1. A lisztet 3 felvert tojással csomómentesre keverem. Szükség esetén egy kis vizet öntök bele. Hozzáadom a túrót, a púpos evőkanál medvehagyma pestót és a sót. 15-20 percig állni hagyom. Ha nem megfelelő az állaga, teszek még hozzá kevés lisztet vagy vizet.
2. Forrásban lévő vízbe szaggatom a galuskát, amint feljöttek a víz tetejére, szűrővel kiveszem őket a vízből.
3. A kis kockákra vágott sonkát kevés olívaolajon vagy vajon megpirítom, a galuskát hozzáöntöm, és 3 felvert tojással összeforgatom, folyamatosan kevergetem.
4. A salátához kockákra vágok egy meghámozott kígyóuborkát és egy jégcsapretket. A kefir, a medvehagyma pestó és a só keverékével összekeverem, és a galuska mellé tálalom.
5. Tálaláskor az ételt friss medvehagymalevelekkel díszíthetjük.
Megjegyzés: A medvehagyma pestót többféleképpen is készíthetjük. Én 100 gramm medvehagymához 50 gramm napraforgómagot, 1/2 kiskanál sót, 1 evőkanál olívaolajat, és ½ kiskanál tört színes borsot adtam, majd mindezt botmixerrel pürésítettem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept