Csőben sült kapros hal

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csőben sült kapros hal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg szálkamentes hal (pangasius)
  • 1 doboz tejföl
  • 2,5 dl tej (vagy főző tejszín)
  • 2db tojás
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, hal fűszerkeverék
  • majoránna
  • kakukkfű
  • kapor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A halat jól befűszerezzük ízlés szerint, és fél órára pihentetjük. A felszeletelt vöröshagymát olajon megdinszteljük. A tejfölt, a tejet, a 2 tojást 4-5 zúzott fokhagymával, és a kaporral, a sóval, a borssal kikeverjük.
Egy jénait kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük.
A halat a tál aljára tesszük, erre jön rá a dinsztelt hagyma, végül a tejfölös keverék. Ízlés szerint a tetejére reszelhetünk sajtot. Majd 180c*- on 30-40 percig sütjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük