Tárkonyos pulykaraguleves
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg pulykamell
- 1 szál fehérrépa
- 1 karalábé kockára vágva
- 4 szál sárgarépa
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl tejföl
- só, bors, ételízesítő
- szárított vagy friss tárkony, lestyán, petrezselyem
Elkészítés:
Az olajon félkészre pároljuk az apróra vágott húst. Kockára vágjuk a karalábét, a sárgarépát, a fehérrépát. A zöldségeket hozzáadjuk a húshoz, majd felöntjük kb. 5 liter vízzel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, ételízesítővel ízesítjük. Amikor a hús egy kicsit puhább, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Amikor elkészült, akkor behabarjuk tejföllel, és hozzáadjuk a tárkonyt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept