Diós Túró Rudi torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diós Túró Rudi torta

Hozzávalók 8 személyre

  • 100 g darált dió
  • 90 g méz
  • 20 g fehér tönkölyliszt
  • 8 g zsírszegény kakaópor
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
  • 4 nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 50 + 10 g méz
  • 65 + 20 g natúr joghurt
  • 10 g zselatin fix
  • 10 g zsírszegény kakaópor
  • 35 g durvára darált dió
  • 150 ml 30 %-os habtejszín
  • 150 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat).

2. A diót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.

3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a méz felével habosra verjük, a tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék mézzel nem túl kemény habbá verjük.

4. A tojásfehérjéhez hablapáttal hozzákeverjük a felvert sárgáját, és folyamatosan hozzáadagoljuk a száraz keveréket. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot.

5. A piskótát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és körülbelül 20 perc alatt az 1. pont szerinti hőfokon megsütjük.

6. A krémhez a túrót, a citromhéjat, 50 g mézet, 65 g natúr joghurtot, és a zselatin fixet összekeverjük és krémesítjük (én a botmixer aprító részét használtam).

7. A körülbelül 375 g krémet 2 részre osztjuk, 170 g – 205 g arányban. A nagyobb részt félretesszük, ehhez már nem keverünk semmit. A kisebb részhez keverjük a durvára darált diót, a kakaóport, még 10 g mézet és még 20 g natúr joghurtot.

8. A kihűlt tortaformát 3 lapra vágjuk. A alsót megkenjük a kakaós-diós krémmel, a másodikat pedig a sima túrós krémmel, majd ráhelyezzük a felső lapot.

9. A torta tetejére ganache-t készítünk. A tejszínt 70 fokig hevítjük, majd a felaprított csokoládéra öntjük. Pár percig hagyjuk állni, hogy a csokoládé felmelegedjen, majd óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Nem szabad sokat kevergetni, mert akkor buborékos lesz, és ez meglátszik a torta felületén.

10. Pár perc hűlést követően a torta tetejére csorgatjuk a ganache-t úgy, hogy a szélein is lefolyjon. Egy egyenes pengéjű késsel lehúzzuk egyenletesre a torta tetejét, és bevonjuk az oldalát. Darált dióval díszítjük a torta oldalát.

11. Hűtés után tálaljuk.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük