Brokkolis penne
Brokkolis penne
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej brokkoli
- 35 dkg penne tészta
- 3 dl főzőtejszín
- 15 dkg trappista sajt
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- olívaolaj
- ételízesítő
Elkészítés:
A penne tésztát sós vízben kifőzöm. A brokkolit megpucolom, és sós, ételízesítős vízben puhára főzőm. Ha megfőtt, leöntöm a főzővizet és rózsáira szedem. Egy lábosban kb. 1 dl olívaolajat melegítek, és rádobom a brokkolirózsákat. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és ráöntöm a 3 dl főzőtejszínt. Az egészet összeforralom. Az a jó, ha a brokkolirózsák összetörnek. A kifőtt penne tésztára ráöntöm a brokkolis masszát, és összekeverem. Egy jénait olívaolajjal kikenek, beleöntöm a brokkolis-tésztás masszát, a tetejére sajtot reszelek, és forró sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Nagyon fincsi ebédre, könnyű vacsorára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept