Somlói galuska

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Somlói galuska

Hozzávalók 8 személyre:

  • 17 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 citrom héja
  • 17 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • pici só
  • 1 rumaroma
  • 1 cs. főzés nélküli van.pudingpor
  • tej a puding készítéséhez
  • 1 cs dejó
  • csokiöntet por
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat összekeverem a cukorral, citromhéjjal, és egy pici vajjal. A fehérjéket kemény habbá verem, hozzákeverem az előző masszához, óvatosan hozzáadom a lisztet is, a sütőport, és a picike sót.
A tészta 3/4-ét beleöntöm egy zsírozott, lisztezett tepsibe, a maradékhoz kakaót keverek és márványozva a többire öntöm. 200°-on 25-30 perc alatt megsütöm.
Ha kihűlt, félbe vágom a tésztát, az egyik felét visszateszem a tepsibe, meglocsolom óvatosan rumaromával, ráöntök egy csomag főzés nélkül készített van. pudingot, megszórom dejóval, majd ráfektetem a másik lapot és ugyanígy járok el; puding, dejó. Hűtőben pihentetem egy éjszakát legalább.
Tálaláskor kanállal szaggatok belőle darabkákat, és lelocsolom csokiöntettel, majd tejszínhabbal díszítem.

Ezt is szeretjük