Csirkés hagymatorta
Csirkés hagymatorta
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- só
- 1 tojás
- _Töltelék_
- fél dl olaj
- 2 csirkemellfilé
- só
- bors
- 2 szál póréhagyma
- 3 tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 nagyobb paradicsom
Elkészítés:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, és annyi vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután hűtőben pihentetjük. A forró olajon a vékony csíkokra vágott csirkemellet megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a vékony karikára vágott póréhagymával és összepirítjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, úgy, hogy egy tortaformát ki tudjunk bélelni vele, és egy kis pereme is maradjon. 180°-os sütőben 8\'-ig elősütjük, majd megszórjuk a hagymás csirkével. Végül a tojásokat elkeverjük a tejföllel; sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük; és a tortára öntjük. Megszórjuk a kockára vágott paradicsommal, és 200°-on 25-30\' alatt pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept