Töltött padlizsán

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Töltött padlizsán

Hozzávalók 6 személyre:

  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50-70 dkg pulykamellfilé (csirke is lehet)
  • 2 nagyobb padlizsán
  • bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl zöldségleves
  • petrezselyem
  • 15 dkg (edami) sajt
  • 2 paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát a forró olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára aprított mellfilét, és fehéredésig sütjük. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kanállal kivájjuk, kicsi kockára daraboljuk, és a húshoz adva összepirítjuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a zöldséglevessel meglocsoljuk. Ha felforrt, megszórjuk reszelt sajttal, lehúzzuk a tűzről és forrón összekeverjük. Ha elolvadt a sajt, a padlizsánokat sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük és megtöltjük a sajtos raguval. A tetejüket megszórjuk az apró kockára vágott paradicsommal, és 180°-os sütőben 30-35\' alatt pirosra sütjük. Ha elkészült forrón tálaljuk.

Ezt is szeretjük