Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Hozzávalók 6 személyre
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50-70 dkg pulykamellfilé (csirke is lehet)
- 2 nagyobb padlizsán
- só
- bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl zöldségleves
- petrezselyem
- 15 dkg (edami) sajt
- 2 paradicsom
Elkészítés:
A vöröshagymát a forró olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára aprított mellfilét, és fehéredésig sütjük. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kanállal kivájjuk, kicsi kockára daraboljuk, és a húshoz adva összepirítjuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a zöldséglevessel meglocsoljuk. Ha felforrt, megszórjuk reszelt sajttal, lehúzzuk a tűzről és forrón összekeverjük. Ha elolvadt a sajt, a padlizsánokat sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük és megtöltjük a sajtos raguval. A tetejüket megszórjuk az apró kockára vágott paradicsommal, és 180°-os sütőben 30-35\' alatt pirosra sütjük. Ha elkészült forrón tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept