Töltött padlizsán

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50-70 dkg pulykamellfilé (csirke is lehet)
  • 2 nagyobb padlizsán
  • bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl zöldségleves
  • petrezselyem
  • 15 dkg (edami) sajt
  • 2 paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát a forró olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára aprított mellfilét, és fehéredésig sütjük. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kanállal kivájjuk, kicsi kockára daraboljuk, és a húshoz adva összepirítjuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a zöldséglevessel meglocsoljuk. Ha felforrt, megszórjuk reszelt sajttal, lehúzzuk a tűzről és forrón összekeverjük. Ha elolvadt a sajt, a padlizsánokat sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük és megtöltjük a sajtos raguval. A tetejüket megszórjuk az apró kockára vágott paradicsommal, és 180°-os sütőben 30-35\' alatt pirosra sütjük. Ha elkészült forrón tálaljuk.

Ezt is szeretjük