Bolognai lasagne

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bolognai lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg kész lasagne tésztalap
  • 15 dkg reszelt sajt

A raguhoz

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg húsos szalonna (bacon)
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa só
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna (pizzafűszer)
  • olaj
  • _Besamel mártáshoz_:
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A mártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást készítek, felengedem a tejjel, majd folyton kevergetve felforralom és fűszerezem a sóval, borssal és a szerecsendióval.
A raguhoz a szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és egy kis pizzafűszerrel. Belekeverem a paradicsompürét, felöntöm a tejjel és lefedve készre párolom.
Jénai, vagy hőálló tálba, amekkorába a kész tésztalapok több rétegben elférnek, teszek egy kevés ragut, erre teszem az első tésztaréteget, erre egy adag mártást kenek, elosztom rajta a ragut, majd reszelt sajtot szórok rá. Megint tészta-mártás-ragu-sajt, addig, míg tartanak a hozzávalók. A tetejére mártás jön és reszelt sajt. 180 °C-os sütőben sütöm addig, amíg a teteje szép piros lesz.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük