Bolognai lasagne

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg kész lasagne tésztalap
  • 15 dkg reszelt sajt

A raguhoz

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg húsos szalonna (bacon)
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa só
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna (pizzafűszer)
  • olaj
  • _Besamel mártáshoz_:
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A mártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást készítek, felengedem a tejjel, majd folyton kevergetve felforralom és fűszerezem a sóval, borssal és a szerecsendióval.
A raguhoz a szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és egy kis pizzafűszerrel. Belekeverem a paradicsompürét, felöntöm a tejjel és lefedve készre párolom.
Jénai, vagy hőálló tálba, amekkorába a kész tésztalapok több rétegben elférnek, teszek egy kevés ragut, erre teszem az első tésztaréteget, erre egy adag mártást kenek, elosztom rajta a ragut, majd reszelt sajtot szórok rá. Megint tészta-mártás-ragu-sajt, addig, míg tartanak a hozzávalók. A tetejére mártás jön és reszelt sajt. 180 °C-os sütőben sütöm addig, amíg a teteje szép piros lesz.

Ezt is szeretjük