Málnás-sajttorta kehely

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg édes keksz
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor

Krémsajtos réteg hozzávalói

  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 g porzselatin

Málnás réteg hozzávalói

  • 30 dkg málna
  • 1,5 dl víz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 10 g porzselatin
Recept idők

Elkészítés:

Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral, és a forráspontig hevített vajjal. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg.
Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt, krémsajtos-zselatinos keveréket.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal.
Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, ne kerüljenek bele.
Ezután tegyük vissza a málnapépet a tűzre, majd forraljuk fel.(közben kevergessük)
Amikor már elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

A málnás-krémsajtos kelyheket közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük málnaszemekkel.

Ezt is szeretjük