Pina Colada leves

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pina Colada leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy ananász
  • 1 kókuszdió belseje és leve
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 lime leve
  • 3 dl kókusz dzsúsz
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 dl fehér rum
  • 4 ek cukor(nyírfa)+ 3 ek
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszdiót belezzük ki, a húsát reszeljük le. Az ananászt tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A kókuszreszelék felét forró vízbe áztassuk. A felkockázott ananászt, a beáztatott kókuszreszeléket 4 ek cukorral tegyük a tűzre. Pár szem ananászt tegyünk félre. Lassan forraljuk, majd adjuk hozzá a friss reszeléket és a fehér rumot, a kókusz levét, majd a kókusz dzsúszt 2 dl víz kíséretében. 5-6 perc forralás után turmixoljuk össze, majd tegyük vissza a tűzre. Ízesítsük a vaníliával és a lime levével. Kóstoljuk meg mennyire édes, ha úgy gondoljuk adjunk még hozzá cukrot. A tejszínt keverjük simára a keményítővel és adjuk a leveshez, 1 perc forralás után hűtsük le. A maradék kókuszreszeléket száraz, teflon serpenyőben pirítsuk aranybarnára. Másik serpenyőben karamellizáljunk 3 ek cukrot, amikor szép barna adjuk hozzá a vajat, keverjük el és tegyük bele a félre rakott ananász felét. 1-2 perc forralás elég neki, hogy szép barna kérget kapjon.
Tálaláskor a lehűtött levest tányérokba szedjük. Az ananászokat felváltva (1 karamelles, 1 nyers) nyársra húzzuk, majd gazdagon meghempergetjük a pirított kókuszban és a tányérokra fektetjük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük