Karfiol fehérmártásban
Karfiol fehérmártásban
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb karfiol
- zsemlemorzsa
- 1/2l tej
- 2 ek.liszt
- 1 nagyobb tejföl
- sajt
- 3 ek. olaj
- só
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Majd egy jénait kiolajozunk, és beletesszük a megfőtt karfiolt úgy, hogy a rózsái felfelé álljanak. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és rászórjuk a karfiolokra. A tejet lassú tűzön melegítjük, majd hozzáadunk 2 ek. lisztet, sót ízlés szerint, és addig kevergetjük, míg egy kicsit össze nem sűrűsödik. Akkor kész, ha kicsit sűrű mártást kapunk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt. Simára keverjük, majd ráöntjük a karfiolra egyenletesen, reszelünk rá sajtot, és mehet a sütőbe. Addig sütjük, míg egy kicsit barnás lesz a teteje.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept