Karfiol fehérmártásban

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb karfiol
  • zsemlemorzsa
  • 1/2l tej
  • 2 ek.liszt
  • 1 nagyobb tejföl
  • sajt
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Majd egy jénait kiolajozunk, és beletesszük a megfőtt karfiolt úgy, hogy a rózsái felfelé álljanak. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és rászórjuk a karfiolokra. A tejet lassú tűzön melegítjük, majd hozzáadunk 2 ek. lisztet, sót ízlés szerint, és addig kevergetjük, míg egy kicsit össze nem sűrűsödik. Akkor kész, ha kicsit sűrű mártást kapunk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt. Simára keverjük, majd ráöntjük a karfiolra egyenletesen, reszelünk rá sajtot, és mehet a sütőbe. Addig sütjük, míg egy kicsit barnás lesz a teteje.

Ezt is szeretjük