Karfiol fehérmártásban

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karfiol fehérmártásban

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagyobb karfiol
  • zsemlemorzsa
  • 1/2l tej
  • 2 ek.liszt
  • 1 nagyobb tejföl
  • sajt
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Majd egy jénait kiolajozunk, és beletesszük a megfőtt karfiolt úgy, hogy a rózsái felfelé álljanak. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és rászórjuk a karfiolokra. A tejet lassú tűzön melegítjük, majd hozzáadunk 2 ek. lisztet, sót ízlés szerint, és addig kevergetjük, míg egy kicsit össze nem sűrűsödik. Akkor kész, ha kicsit sűrű mártást kapunk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt. Simára keverjük, majd ráöntjük a karfiolra egyenletesen, reszelünk rá sajtot, és mehet a sütőbe. Addig sütjük, míg egy kicsit barnás lesz a teteje.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük