Karfiol fehérmártásban

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karfiol fehérmártásban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb karfiol
  • zsemlemorzsa
  • 1/2l tej
  • 2 ek.liszt
  • 1 nagyobb tejföl
  • sajt
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Majd egy jénait kiolajozunk, és beletesszük a megfőtt karfiolt úgy, hogy a rózsái felfelé álljanak. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és rászórjuk a karfiolokra. A tejet lassú tűzön melegítjük, majd hozzáadunk 2 ek. lisztet, sót ízlés szerint, és addig kevergetjük, míg egy kicsit össze nem sűrűsödik. Akkor kész, ha kicsit sűrű mártást kapunk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt. Simára keverjük, majd ráöntjük a karfiolra egyenletesen, reszelünk rá sajtot, és mehet a sütőbe. Addig sütjük, míg egy kicsit barnás lesz a teteje.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük