Répatatár
Répatatár
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg sárgarépa
- 1 db vöröshagyma (kisebb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek worcester szósz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 kk bors
- 1/2 kk chilli
- 1 kk só
- 1 dl extra szűz olíva
Elkészítés:
A sárgarépát gyümölcscentrifugában kicentrifugázzuk. A lére nem lesz szükségünk, csak a répamasszára. A masszát egy tálba tesszük, a hagymákat megtisztítjuk és a répához reszeljük. Az olajat és fűszereket is hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A fűszerek mennyiségét mindenki a saját ízlésének megfelelően alakíthatja. A végeredmény egy jól kenhető massza, melynek az íze megtévesztésig hasonlít az eredeti tatár beafstek ízére. Hűtsük le, meleg pirítóssal vagy kenyér chipsszel és friss zöldségekkel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept