Citromos-garnélás spagetti

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1/2 cs durum spagetti
  • 2-3 citrom
  • 1 cs petrezselyem
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
Amíg fő elkészítjük az öntetet:
A citromhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot és félretesszük.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük vele körbe a tálat is, amibe a főtt tészta szervírozva lesz.
Erre öntjük az olívaolajat, a citromok lereszelt és felcsíkozott héját, kicsavart levét, a felaprított petrezselymet valamint a fehérbort.
A leszűrt (de nem leöblített!) tésztát forrón az öntetre tesszük. Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk, hogy magába szívja az öntetet. Amíg elkészül, 2 ek. olívaolajon megpároljuk a rákot a 2 gerezd kipréselt fokhagymával.
A spagettit forrón, a rákokkal és a reszelt pecorino sajttal megkoronázva tálaljuk!

Ezt is szeretjük