Citromos-garnélás spagetti

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Citromos-garnélás spagetti

Hozzávalók 2 személyre

  • 1/2 cs durum spagetti
  • 2-3 citrom
  • 1 cs petrezselyem
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
Amíg fő elkészítjük az öntetet:
A citromhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot és félretesszük.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük vele körbe a tálat is, amibe a főtt tészta szervírozva lesz.
Erre öntjük az olívaolajat, a citromok lereszelt és felcsíkozott héját, kicsavart levét, a felaprított petrezselymet valamint a fehérbort.
A leszűrt (de nem leöblített!) tésztát forrón az öntetre tesszük. Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk, hogy magába szívja az öntetet. Amíg elkészül, 2 ek. olívaolajon megpároljuk a rákot a 2 gerezd kipréselt fokhagymával.
A spagettit forrón, a rákokkal és a reszelt pecorino sajttal megkoronázva tálaljuk!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük