Feketeerdő szelet

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Feketeerdő szelet

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 kiskanál fahéj

Krém

  • 1 üveg meggy
  • 10 dkg porcukor
  • 2 vanília puding
  • 3 dl víz

Tetejére

  • 0,5 l habtejszín
  • 3 habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk sárgájára, fehérjére. A tojássárgáját elkeverjük először a porcukorral, ezután hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, a fahéjat, folytonos keverés mellett a vizet és az olajat. Simára keverjük és hozzáadjuk a lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt óvatosan belekeverjük a tojássárgás alaphoz.
A tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral ( nem kell megszórni liszttel mert attól megég a tészta) beleöntjük a tésztát és készre sütjük.

Krém:

A meggyet a cukorral felforraljuk, a vanília pudingot a 3 dl vízzel elkeverjük, ezt hozzáadjuk a meggyhez és tovább főzzük. Sűrűre megfőzzük, majd még melegen kell rásimítani a kihűlt tésztára.

Hab:

A tejszínt porcukorral (ízlés szerint) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót. Mikor jó kemény, a kihűlt krémre simítjuk.
A hab tetejére villával hullámokat húzunk, díszítésként kakaóporral megszórhatjuk.

Könnyű, gyorsan elkészíthető recept, kezdő háziasszonyoknak is garantált a siker!

Ezt is szeretjük