no

Feketeerdő szelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Feketeerdő szelet

Hozzávalók 6 személyre

Tésztához

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 kiskanál fahéj

Krém

  • 1 üveg meggy
  • 10 dkg porcukor
  • 2 vanília puding
  • 3 dl víz

Tetejére

  • 0,5 l habtejszín
  • 3 habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk sárgájára, fehérjére. A tojássárgáját elkeverjük először a porcukorral, ezután hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, a fahéjat, folytonos keverés mellett a vizet és az olajat. Simára keverjük és hozzáadjuk a lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt óvatosan belekeverjük a tojássárgás alaphoz.
A tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral ( nem kell megszórni liszttel mert attól megég a tészta) beleöntjük a tésztát és készre sütjük.

Krém:

A meggyet a cukorral felforraljuk, a vanília pudingot a 3 dl vízzel elkeverjük, ezt hozzáadjuk a meggyhez és tovább főzzük. Sűrűre megfőzzük, majd még melegen kell rásimítani a kihűlt tésztára.

Hab:

A tejszínt porcukorral (ízlés szerint) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót. Mikor jó kemény, a kihűlt krémre simítjuk.
A hab tetejére villával hullámokat húzunk, díszítésként kakaóporral megszórhatjuk.

Könnyű, gyorsan elkészíthető recept, kezdő háziasszonyoknak is garantált a siker!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük