Feketeerdő szelet

beauty and style
Top olvasott cikkek

Feketeerdő szelet

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 kiskanál fahéj

Krém

  • 1 üveg meggy
  • 10 dkg porcukor
  • 2 vanília puding
  • 3 dl víz

Tetejére

  • 0,5 l habtejszín
  • 3 habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk sárgájára, fehérjére. A tojássárgáját elkeverjük először a porcukorral, ezután hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, a fahéjat, folytonos keverés mellett a vizet és az olajat. Simára keverjük és hozzáadjuk a lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt óvatosan belekeverjük a tojássárgás alaphoz.
A tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral ( nem kell megszórni liszttel mert attól megég a tészta) beleöntjük a tésztát és készre sütjük.

Krém:

A meggyet a cukorral felforraljuk, a vanília pudingot a 3 dl vízzel elkeverjük, ezt hozzáadjuk a meggyhez és tovább főzzük. Sűrűre megfőzzük, majd még melegen kell rásimítani a kihűlt tésztára.

Hab:

A tejszínt porcukorral (ízlés szerint) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót. Mikor jó kemény, a kihűlt krémre simítjuk.
A hab tetejére villával hullámokat húzunk, díszítésként kakaóporral megszórhatjuk.

Könnyű, gyorsan elkészíthető recept, kezdő háziasszonyoknak is garantált a siker!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük