Feketeerdő szelet
Feketeerdő szelet
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál kakaó
- 1 kiskanál fahéj
Krém
- 1 üveg meggy
- 10 dkg porcukor
- 2 vanília puding
- 3 dl víz
Tetejére
- 0,5 l habtejszín
- 3 habfixáló
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk sárgájára, fehérjére. A tojássárgáját elkeverjük először a porcukorral, ezután hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, a fahéjat, folytonos keverés mellett a vizet és az olajat. Simára keverjük és hozzáadjuk a lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt óvatosan belekeverjük a tojássárgás alaphoz.
A tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral ( nem kell megszórni liszttel mert attól megég a tészta) beleöntjük a tésztát és készre sütjük.
Krém:
A meggyet a cukorral felforraljuk, a vanília pudingot a 3 dl vízzel elkeverjük, ezt hozzáadjuk a meggyhez és tovább főzzük. Sűrűre megfőzzük, majd még melegen kell rásimítani a kihűlt tésztára.
Hab:
A tejszínt porcukorral (ízlés szerint) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót. Mikor jó kemény, a kihűlt krémre simítjuk.
A hab tetejére villával hullámokat húzunk, díszítésként kakaóporral megszórhatjuk.
Könnyű, gyorsan elkészíthető recept, kezdő háziasszonyoknak is garantált a siker!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept