Szülinapi oroszkrém torta

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szülinapi oroszkrém torta

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta

  • 2x4 tojás
  • 2x10 dkg porcukor
  • 2x8 dkg liszt
  • 2x4 ek. víz

Krém

  • 3 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1/2 dl rum
  • 18 dkg cukor
  • 1 marék mazsola (legjobb az aranymazsola )
  • 5 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a vízzel kikeverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert liszttel váltakozva a sárgájához adjuk. Tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük. 2 lapot sütünk.
Kihűlve mindkét tortát keresztben félbevágjuk. (Én meg szoktam kenni pici lekvárral a 3 lapot.)

Krém: A tojássárgákat a cukorral, a vaníliákkal kikeverjük, felöntjük a tejjel, folytonos keverés közben felfőzzük. Az előzőleg vízbe áztatott zselatinlapokat beledobjuk, kihűtjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a rumba áztatott mazsolát a rummal együtt. Megtöltjük a lapokat - visszahelyezve a kimosott, folpackkal bélelt tortaformába. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét krémmel és tejszínnel vonjuk be. Ha szeretnénk másképp díszíteni fondanttal is bevonhatjuk.

Ezt is szeretjük