Szülinapi oroszkrém torta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta

  • 2x4 tojás
  • 2x10 dkg porcukor
  • 2x8 dkg liszt
  • 2x4 ek. víz

Krém

  • 3 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1/2 dl rum
  • 18 dkg cukor
  • 1 marék mazsola (legjobb az aranymazsola )
  • 5 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a vízzel kikeverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert liszttel váltakozva a sárgájához adjuk. Tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük. 2 lapot sütünk.
Kihűlve mindkét tortát keresztben félbevágjuk. (Én meg szoktam kenni pici lekvárral a 3 lapot.)

Krém: A tojássárgákat a cukorral, a vaníliákkal kikeverjük, felöntjük a tejjel, folytonos keverés közben felfőzzük. Az előzőleg vízbe áztatott zselatinlapokat beledobjuk, kihűtjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a rumba áztatott mazsolát a rummal együtt. Megtöltjük a lapokat - visszahelyezve a kimosott, folpackkal bélelt tortaformába. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét krémmel és tejszínnel vonjuk be. Ha szeretnénk másképp díszíteni fondanttal is bevonhatjuk.

Ezt is szeretjük