Márványsajttal töltött gomba
Márványsajttal töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre
- Személyenként 4 db pecsérke /sampion/ gomba
- 20 dkg márványsajt
- 1 tojás
- 1 kanál zsemlemorzsa
- 2 szelet bacon szalonna
- 2 ek. olaj
- 2 ek. tejföl
Elkészítés:
A gombát előkészítem. Szárát apróra vágom, hozzáadom a fele márványsajtot, a tojást, a zsemlemorzsát és megtöltöm a gombafejeket. Tetejére kis bacon szalonna darabokat ültetek, és jénaiban 30 perc alatt, 240 fokon megsütöm.
Olajon lisztet pirítok, belemorzsolom a maradék márványsajtot, pici vizet engedek hozzá, ha kell étkezési keményítővel sűrítem.
Előételként tálalom, de sült krumplival is pompás vacsora!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept