Tejfölös-gombás pulykapaprikás
Tejfölös-gombás pulykapaprikás
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulykamell
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- majoránna
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 50 dkg orsótészta
Elkészítés:
Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fűszerpaprikát. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és egy kicsit megpirítjuk. Majd öntsünk rá kb. 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, borsot, és egy kevés majoránnát. Majd addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Ezalatt megfőzzük a tésztát.
Valamit a tejfölt összekeverjük a liszttel, és szépen lassan hozzáadjuk a húshoz.
Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltűnnek a tetejéről.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept