Rakott zöldbab

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg ceruzabab
  • 30 dkg darált marha-disznóhús keverék
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Puhára pároljuk a húst, ha kell öntünk alá egy kevés vizet, a rizst puhára főzzük, elkeverjük a hússal. A babot sós vízben roppanósra főzzük. Besamelt készítünk, a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, dinszteljük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, sűrűre főzzük, amikor meghűlt, elkeverjük benne a tojást. A bab felét egy tűzálló tál aljába tesszük, befedjük a rizses hússal, újabb adag bab jön rá, majd rákanalazzuk a besamelt. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük