Rakott zöldbab
Rakott zöldbab
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg ceruzabab
- 30 dkg darált marha-disznóhús keverék
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 tojás
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Puhára pároljuk a húst, ha kell öntünk alá egy kevés vizet, a rizst puhára főzzük, elkeverjük a hússal. A babot sós vízben roppanósra főzzük. Besamelt készítünk, a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, dinszteljük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, sűrűre főzzük, amikor meghűlt, elkeverjük benne a tojást. A bab felét egy tűzálló tál aljába tesszük, befedjük a rizses hússal, újabb adag bab jön rá, majd rákanalazzuk a besamelt. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept