Rakott zöldbab

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rakott zöldbab

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg ceruzabab
  • 30 dkg darált marha-disznóhús keverék
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Puhára pároljuk a húst, ha kell öntünk alá egy kevés vizet, a rizst puhára főzzük, elkeverjük a hússal. A babot sós vízben roppanósra főzzük. Besamelt készítünk, a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, dinszteljük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, sűrűre főzzük, amikor meghűlt, elkeverjük benne a tojást. A bab felét egy tűzálló tál aljába tesszük, befedjük a rizses hússal, újabb adag bab jön rá, majd rákanalazzuk a besamelt. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük