Csúsztatott palacsinta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 db tojás
  • tej
  • vaj
  • vaníliacukor
  • cukor
  • csipetnyi só
  • citromhéj
  • liszt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon könnyű, finom palacsinta. A tojássárgáját 8 ek. cukorral, reszelt citrom héjával, vaníliacukorral habosra keverjük. 10 dkg vajat is habosra keverünk cukorral.
A tojásfehérjét habosra verjük. Ezután, mint a piskótánál, az előkészített anyagokat összekeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Lassan adagolunk 8 kanál lisztet.
Ebből egy massza lesz, amihez kevés tejet adunk (3 deci).
A palacsintasütőbe ugyanúgy, mint a sima palacsinta sütéséhez, olajat hevítünk. Mikor már elérte a kellő hőfokot, 1 merőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk ,csak az egyik oldalát kell kisütni. Akkor van jól megsülve, mikor az alja aranybarna, a felső része pedig habos, krémes. Ezután tányérra kicsúsztatjuk, a többit is egymásra rakjuk, mígnem eléri a torta formát. Erdei gyümölcsöntettel, vaníliás sodóval, de ezek nélkül is fogyasztható, nagyon finom.

Ezt is szeretjük