Csúsztatott palacsinta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 db tojás
  • tej
  • vaj
  • vaníliacukor
  • cukor
  • csipetnyi só
  • citromhéj
  • liszt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon könnyű, finom palacsinta. A tojássárgáját 8 ek. cukorral, reszelt citrom héjával, vaníliacukorral habosra keverjük. 10 dkg vajat is habosra keverünk cukorral.
A tojásfehérjét habosra verjük. Ezután, mint a piskótánál, az előkészített anyagokat összekeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Lassan adagolunk 8 kanál lisztet.
Ebből egy massza lesz, amihez kevés tejet adunk (3 deci).
A palacsintasütőbe ugyanúgy, mint a sima palacsinta sütéséhez, olajat hevítünk. Mikor már elérte a kellő hőfokot, 1 merőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk ,csak az egyik oldalát kell kisütni. Akkor van jól megsülve, mikor az alja aranybarna, a felső része pedig habos, krémes. Ezután tányérra kicsúsztatjuk, a többit is egymásra rakjuk, mígnem eléri a torta formát. Erdei gyümölcsöntettel, vaníliás sodóval, de ezek nélkül is fogyasztható, nagyon finom.

Ezt is szeretjük